Sepsiszentgyörgy önkormányzata nagyobb helyet biztosít a vendéglők teraszainak

A sepsiszentgyörgyi vendéglők, kávézók és bárok lázasan készülnek a teraszok, kerthelyiségek hétfői nyitására, tapasztalatok szerint a lakosság is várja már, hogy lehetőség nyíljon a nyári kertekben való időtöltésre.

Mint ismert, a járványügyi helyzet miatt az asztaloknak legalább két méter távolságra kell lenniük egymástól, és egy asztalnál legfeljebb négy személy ülhet. Sepsiszentgyörgy önkormányzata segítséget ajánl a vendéglátóknak, az általuk bérelt közterület méretét – ahol van erre lehetőség – megháromszorozzák, anélkül hogy az eddiginél nagyobb közterület foglalási díjat kérnének érte.

Antal Árpád polgármester szerint ezzel szeretnék segíteni a vendéglőket, kávézókat és bárokat, hogy eleget tudjanak tenni annak az elvárásnak, hogy nagyobb távolságra kell tenni egymástól az asztalokat, anélkül hogy csökkenteniük kellene a vendégfogadó képességet. Ezzel a kezdeményezéssel szeretné segíteni az önkormányzat a vendéglátókat, hogy megtarthassák alkalmazottaikat, hiszen az elmúlt két hónapban jelentős bevételkiesést voltak kénytelenek elkönyvelni.

A Sepsiszentgyörgyi Vendéglátók Szövetségének (SVESZ) elnöke, Kovács István elmondta: a vendéglők, kávézók a más országok gyakorlatát figyelembe véve készülnek a nyitásra, fertőtlenítenek, takarítanak, és az asztalokat rendezik egymástól megfelelő távolságra. Mint fogalmazott, a nyitása után két véglettel számolnak: egyrészt előfordulhat, hogy a vendégek két hónapnyi bezártság után megrohanják a teraszokat, a másik változat szerint sokan a fertőzéstől tartva továbbra is távol maradnak.

Dóczi Lóránt, egy sepsiszentgyörgyi bisztró társtulajdonosa elmondta, a pincérek arcpajzsot viselve, egyszer használatos tányérokban és poharakban fogják kiszolgálni a vendégeket, az étlapot pedig online lehet megtekinteni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?