Nyilatkozott a gazdasági miniszter a vendéglők teraszainak megnyitásáról

Az egészégügyi tárca jóváhagyása is kell ahhoz, hogy engedélyezzék a vendéglátóipari egységek teraszhelyiségeinek megnyitását - mondta Virgil Popescu gazdasági miniszter csütörtökön.

A turizmus addig nem tud újraindulni, amíg a turista nem érzi biztonságosnak a nyaralást, a vendéglátóipart illetően pedig az első lépés a teraszok fokozatos újranyitása kell hogy legyen, mihelyt az egészségügyi tárca ezt engedélyezi - fejtette ki. Hozzátette, reméli, hogy ez minél hamarabb megtörténik, mert véleménye szerint mindenki vágyik már kiülni kávézni egy kávézó vagy vendéglő teraszára.

Virgil Popescu a romániai kis- és középvállalkozások országos tanácsa (CNIPMMR) által szervezett videókonferencián vett részt. A miniszter leszögezte, a koronavírus-pandémia ezt a két szektort érintette a legsúlyosabban, de nem lehet "erőltetni" a turizmust, ha a turista nem érzi magát biztonságban, ha olyan intézkedéseket hoznak a hatóságok, amelyek megijesztik a lazítani vágyókat.

"Emiatt türelmesnek kell lennünk, várjuk, hogy a dolgok lecsendesedjenek, és időközben a szállodatulajdonosokkal, az utazási irodákkal közösen találjuk meg a legjobb megoldásokat a turizmus újraindítására" - fűzte hozzá a gazdasági tárcavezető.

A parlament szerdai döntése értelmében kinyithatnak a vendéglátóipari egységek teraszhelyiségei május 15-től. A parlament elfogadta és módosította a vészhelyzetet szabályozó jogszabályt, amelyben eredetileg a kormány csak június elején helyezte kilátásba a teraszok megnyitását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?