Elkészült Kolozs megyében az ország legkorszerűbb integrált hulladéktároló központja

Nyolc éves munka után elkészült és működőképes az ország legkorszerűbb integrált hulladéktároló központja Kolozsvár közelében. Kolozs megye összes településének hulladéka ide kerül majd.

Alin Tișe, Kolozs megye tanácsának elnöke szerdán közölte: a Kolozsvár melletti hulladéktároló a megye legnagyobb környezetvédelmi beruházása.  A politkus történelmi napnak nevezte a hulladéktároló központ sikeres befejezését. Szeritne a létesítmény az elkövetkezendő 20 évben megoldja a hulladéktárolás problémáját Kolozs megyében. Hozzátette: a következő időszakban meghatározzák azokat az eljárásokat, amelyek alapján a megyéből származó hulladékokat az üzemeltetők átvehetik, és válogatásra, majd zöldítésre vihetik a központba.

A Kolozsvárral szomszédos Erdőfelek község területén 2014 októberéig kellett volna megépülnie annak az integrált hulladékfeldolgozónak, amely a teljes megye szemetét hasznosítja, illetve környezetkímélő módon tárolja. Viszont csődbe ment a munkálatokat 2012-ben elnyerő konzorcium vezető cége, a Kolozs megyei önkormányzat pedig 2014 végén a nem megfelelő munkavégzés miatt felbontotta a szerződést a kivitelezővel. 

(Nyitókép forrása: gazetadecluj.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?