Idén is kérhetnek támogatást a cégek, ha frissen végzetteket alkalmaznak

Idén is kérhetnek támogatást azok a munkaadók, melyek frissen végzetteket vagy munkanélkülieket alkalmaznak - az országos munkaerőügynökség ehhez uniós forrásokat fog lehívni, az eljárás folyamatban van. 

A támogatást a cégeknek kérvényezniük kell a munkaerőügynökségeknél. Több mint 15 ezer személy támogatása férhet bele a keretbe - közölte az uniós forrásokért felelős minisztérium. Minden frissen végzett fiatal alkalmazásáért 2250 lej jár havonta, a támogatás egy évre szól. A feltételek között szerepel, hogy a fiatalt minimum 18 hónapig alkalmazásban kell tartani.

A kiszolgáltatott (idős, a nyugdíjazáshoz közel álló, gyermekeiket egyedül nevelő, hosszú ideje munkát kereső) munkanélküliek alkalmazásáért havonta szintén ekkora összeget igényelhet a munkaadó. A támogatás szintén egy évre jár, a feltételek között a meghatározatlan idejű munkaszerződés és a minimum 18 hónapos alkalmazás szerepel. 

Tavaly rengeteg cég élt a lehetőséggel. Kovászna megyében például 1205 kérést bíráltak el pozítivan, Hargita megyében 2057-et.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?