Sereghajtók a hazai cégek a közösségi médiahasználatban

Az Európai Unióban (EU) tevékenységet folytató vállalatok mintegy fele használt 2019-ben legalább egy típusú közösségi médiát; a tagállamok közül Románia az utolsó helyen áll ezen a listán – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat adataiból.

Romániában a cégek mindössze 33 százaléka használta tavaly a közösségi médiát. Alacsony arányt jegyeztek még Bulgáriában (34 százalék), Lengyelországban (37 százalék), Magyarországon (38 százalék), Lettországban (41 százalék) és Szlovákiában (42 százalék) is.

2019-ben Máltán volt a legnépszerűbb a közösségi média használata, a vállalkozások 84 százaléka élt vele, aztán Dánia (75 százalék), Hollandia (74 százalék), Ciprus (73 százalék), Svédország (72 százalék), Belgium, Írország és Finnország (mindháromban 71 százalék) következik a sorban.

2004-hez képest valamennyi európai uniós tagállamban nőtt a közösségi médiát alkalmazó vállalatok aránya. A legnagyobb mértékű növekedést Dániában és Luxemburgban (26 százalékpont), Finnországban (25 százalékpont), Svédországban (24 százalékpont) és Lettországban (22 százalékpont) jegyezték. A legkisebb arányban Bulgáriában (6 százalékpont), Írországban, Portugáliában, Romániában és Szlovéniában (11 százalékpont) nőtt a közösségi médiát használó cégek aránya.

(Nyitókép: Illusztráció | https://makeawebsitehub.com/social-media-sites/)

Kapcsolódók

Kimaradt?