Kiírták a közbeszerzést a kolozsvári regionális sürgősségi kórház megtervezésére

Kiírta a közbeszerzési eljárást az egészségügyi tárca a kolozsvári regionális sürgősségi kórház megtervezésére. A kiírás a belföldi szakportálon (SICAP) és az európai közbeszerzési értesítőn jelent meg.

"Ez a második regionális kórház a iaşi-i után, amelyre hivatalosan kiírtuk a megtervezésre irányuló versenytárgyalást. A győztesnek majd egy év áll a rendelkezésére a szerződés aláírását követően, hogy a műszaki tervet elkészítse" - tájékoztat Victor Costache egészségügyi miniszter a tárca által kiadott közleményben. A szerződés becsült értéke 68.604.513,80 lej áfa nélkül, az ajánlatok benyújtási határideje 2020. február 17-e. A dokumentációt itt lehet megtekinteni. 

Jelenleg három regionális sürgősségi kórház megépítése van tervben Kolozsváron, Iaşi-ban és Craiován. A tervek szerint a kolozsvári kórház 849 ágyas lesz, a iaşi-i 850 ágyas, a craiovai pedig 807. A kórtermek mellett integrált járóbeteg-kezelő központok is lesznek mindhárom egészségügyi intézményben.

Az Európai Bizottság (EB) szeptemberben arról tájékoztatott, hogy a Strukturálisreform-támogató Szolgálat (SRSS) révén támogatja három romániai regionális sürgősségi kórház megépítését Kolozsváron, Iaşi-ban és Craiován. A 2017-ben kezdődött együttműködés alapján az EB segítséget nyújt a három egészségügyi intézmény tervezésében és felépítésében.

Kapcsolódók

Kimaradt?