Ekkorra várható az első elektromos Daciák gyártása

Valószínűleg 2-3 éven belül megjelennek az első elektromotorral szerelt Daciák – jelentette ki egy interjúban Philippe Buros, a Renault egyik európai vezetője.

Az autopult.hu által idézett interjúból nem derül ki, hogy hibrideket, vagy egy teljesen elektromos modellt gyártanak majd Mioveni-ben. Buros azt is kiemelte, hogy korábban a Dacia vevői nagyobb részt vidékiek voltak, ám egyre többen választják a nagyvárosokban is a románok modelljeit, ők pedig hamarosan igényelhetik majd az elektromos modelleket.

Az igazgató elmondta, a Dacia a kiváló ár/érték arányával adja el az autókat, és ennek részeként átveszi a Renault-nál meglévő technológiákat, de csak késéssel. „Szóval a Dacia átvesz majd mindent, ami a Renault-nak megvan, beleértve az elektromos technológiát is, hiszen szeretnénk villanyosítani a márkát, legyen szó tisztán elektromos vagy hibrid modellekről. Az igaz, hogy jelenleg nincs a Daciának villanyos modellje, de ez sok más márkára is igaz, viszont előbb utóbb mindenkinek lépnie kell, ugyanis ezt diktálja a trend” – mondta a szakember.

Arról is szó esett, hogy a modern vezetéstámogató technológiák mikor kerülnek majd be az autóikba. Bár sok asszisztens már európai szinten előírás lesz, de konkrétabban az önvezetésről volt szó, amiről azt mondta a szakember, hogy egyszerűen nem igénylik a vásárlók: csupán A-ból B-be akarnak eljutni a Dacia vevői, amihez klímára, elektromos ablakokra és ilyen, mostanra már alapvetőnek mondható funkciókra van szükségük, ám az önvezetésért nem áldoznának pluszban – és tisztában is vannak vele, hogy ilyen áron nem elvárható.

Kapcsolódók

Kimaradt?