Idén a legtöbb új munkahely ezeken a területeken létesült Romániában

A romániai vállalatoknak több mint a fele (54%) átlagban 11 százalékkal akarja növelni alkalmazottainak a számát 2020-ban, derül ki a PwC Románia felméréséből.

A felmérés értelmében az IT szektorban a legnagyobb az új munkaerő iránti kereslet, majd az ipari ágazatok, a gépkocsiszektor és a kereskedelem következik. A számítástechnikai ágazatban tevékenykedő vállalatok 91%-a átlag 20%-kal akarja növelni alkalmazottainak a számát jövő évben. Az iparban és a a gépkocsiszektorban tevékenykedő vállalatok 71%-a átlagban 6,2%-kal növelné a személyzet számát, míg a kereskedelmi cégeknek 6,4%-kal több munkaerőre lesz szükségük.

A pénzügyi szolgáltatások ágazatában működő cégek 40%-a, a gyógyszerészeti vállalatok 30%-a növelné még alkalmazottainak a számát 2020-ban. A PwC Románia humánerőforrás barométerének adatai rámutatnak, hogy 2019-ben a legtöbb új munkahely a digitális és közösségi média ágazatában létesült. A felmérés arra is rámutat, melyek lesznek az automatizálás által legérintettebb ágazatok: könyvelés, IT, közigazgatás és a pénzügyi, illetve üzleti elemzések szolgáltatásai.

A PwC Románia 2019 októberében készítette el felmérését 65 résztvevő vállalat által szolgáltatott információk alapján.

A PwC egy globális üzleti tanácsadó céghálózat, amely 158 országban van jelen és több mint 276 000 szakembert foglalkoztat a könyvvizsgálás, pénzügyi tanácsadás és üzleti tanácsadás terén.

Kapcsolódók

Kimaradt?