Ingatlanvásárlásokkal bővíti intézményrendszerét a háromszéki önkormányzat

Nagyértékű sepsiszentgyörgyi ingatlan vásárlásával bővíti intézményrendszerét a háromszéki önkormányzat. Tamás Sándor tanácselnök a csütörtöki megyeinfón elmondta: a képviselőtestület a költségvetés módosításkor 4,1 millió lejt különített el a sepsiszentgyörgyi, egykori tervezőintézet épületének megvásárlására. A belvároshoz közeli többemeletes ingatlanra azért van szüksége a megyei önkormányzatnak, mert az elmúlt években egyre bővültek a feladatkörei és több alárendelt intézménynek szűkösé vált a jelenlegi székhely.

Tamás Sándor elmondta, az egykori tervezőintézet épületébe szeretnék helyezni a jelenleg a város különböző helyszínein működő intézményeket. Például a gyermekvédelmi rendszer egyre bővül és szűkössé vált a jelenlegi, Sajtó utcai székhelye, de a Kovászna megyei személyi nyilvántartó is két helyszínen működik, a megyei tanács levéltára pedig négy helyszínen található. Ugyanakkor a művészeti és népiskola is jelezte, hogy helyhiánnyal küszködik, képzési helyszínekre, előadótermekre van szüksége – sorolta a háromszéki tanácselnök. Magyarázata szerint jelenleg folyik az épület felértékelése, azt követően kezdik meg a tárgyalást a tulajdonosokkal, a végső döntést a megyei tanácsosok hozzák meg.

Tamás Sándor elmondta, ugyancsak az intézményrendszer bővítési folyamatának részeként a megyei önkormányzat átvette Kézdivásárhelytől a Szabadság utcai 230 négyzetméteres kazánházat, amelyben a művészeti és népiskola számára alakítanak ki termeket. A művészeti és népiskolának a céhes városban 60 diákja van, és hozzávetőleg 30-an vesznek részt felnőttképzésben, egyre nagyobb az érdeklődés a foglalkozások és képzések iránt Kézdivásárhelyen és környékén –  indokolta a döntést Tamás Sándor. 

A Kovászna megyei tanács csütörtöki ülésén arról is döntöttek, hogy megvásárolják a Kommandó és Kovászna közti siklót. A megyei önkormányzat a Kovászna város tanácsával közösen szeretné rendezni úgy technikailag mint jogilag is kisvasút helyzetét, hogy Kommandón 6 kilométerrel  ki tudják bővíteni az útvonalat, és a turisták számára vonzó létesítményt hozzanak létre – jelentette be Tamás Sándor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?