Orban ígéretet tett a vidombáki reptér ügyében

A jövő évi költségvetésben biztosan elkülönítenek pénzt a vidombáki nemzetközi repülőtér befejezésére - közölte pénteken Brassóban Ludovic Orban miniszterelnök.

"Nem is tudom, hogyan képzelték, hogy én, aki brassói származású vagyok és, ha emlékeznek, a kezdetektől, még 2007-2008-tól támogattam ezt a projektet, most ne állnék ki mellette. (...) Természetesen támogatjuk a repülőtér megépítését, és ez valóban szükséges is" - jelentette ki a miniszterelnök a Brassó megyei tanácsánál tartott sajtótájékoztatón. 

Orban elmondta, legtöbb egy hónapon belül eldöntik, hogy a Comarnic-Brassó autópályát közpénzből, vagy a köz- és magánszéféra egyöttműködésében (PPP) építik meg. 

"Ha a PPP módszer mellett döntünk, akkor a partnerség olyan formáját választjuk, amely a térségben alkalmazott valamennyi európai szabványnak megfelel, és esetleg az Európai Beruházási Bank (EBB), az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (BERD), vagy a Világbank támogatását kérjük, hogy egy valóban működőképes PPP-szerződés jöjjön létre és megépüljön ez az autópálya-szakasz. Határozhatunk úgy is, hogy az állami költségvetésből finanszírozzuk az építkezést, legtöbb egy hónapon belül döntést hozunk ez ügyben"- mondta a kormányfő. 

Kapcsolódók

Kimaradt?