Orban elkezdte aláírni a különböző államtitkárok menesztésére vonatkozó határozatokat

Változtatni kell a munkamódszeren a Victoria-palotában és el kell kezdeni a takarítást a közintézményekben - jelentette ki Ludovic Orban kormányfő szerdán.

"Este (kedd este - szerk. megj.) fél 10-kor visszamentem a kormány székhelyére, és nem találtam ott senkit. Az embereknek meg kell érteniük, hogy változtatni kell a munkamódszeren, és addig, amíg a miniszter vagy a miniszterelnök dolgozik, bármely alkalmazottnak, akit felkérnek, hogy elvégezze kirótt feladatát, dolgoznia kell. Meg kell változtatni a munkaritmust és meg kell érteni, hogy az állampolgárokat szolgáljuk, és minden egyes közintézmény minden egyes alkalmazottja köteles megoldani minden megoldandó problémáját" - mondta a kormányfő a kormányülés elején.

Orban azt üzente a kabinet tagjainak, hogy csak hozzáértő embereket tartsanak meg a minisztériumokban, és rámutatott, nagyon fontos elkezdeni a takarítást a közintézményekben. "Kezdjék el a könyvvizsgálatot és készüljenek fel új kormányhatározatok meghozására a minisztériumok átszervezését illetően. Csökkentsék a struktúrákat, csak a kompetens embereket tartsák meg, azokat, akik elköteleződnek a közérdek mellett, akik velünk együtt részt akarnak venni a kormányprogram megvalósításában. Aki lusta, aki hozzászokott ahhoz, hogy megkapja a fizetését anélkül, hogy valamit is tenne érte, annak előbb-utóbb távoznia kell" - mondta Orban.

Felszólította a minisztereket, hogy állítsanak le minden, a Dăncilă-kormány által az utolsó száz méteren kiírt versenyvizsgát, amellyekkel például konzulokat és nagyköveteket neveztek ki. A kormányfő megemlítette ugyanakkor, hogy koncentrálni kell a nagy projektek befejezésére, hogy Románia nem veszítsen el egyetlen, rendelkezésére bocsátott eurót sem.

Hozzátette, ő már elkezdte aláírni a különböző államtitkárok, államtanácsosok, főtitkárok menesztésére vonatkozó határozatokat, és hangsúlyozta, végre fel kell számolni a nepotizmust. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?