Lejárt szavatosságú húst találtak egy nagybányai iskola menzáján

Több mint 24 kilogramm lejárt szavatosságú húst kobozott el hétfőn a rendőrség élelmiszerbiztonságért felelős osztálya egy nagybányai iskola menzáján egy nagyobb lélegzetű akció keretében, amely során a város oktatási egységeiben működő bodékban és étkezdékben végeztek ellenőrzéseket, nyilatkozta a sajtónak hétfőn Florina Meteş, a Máramaros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A húst elkobozták és elküldték laborvizsgálatra a Máramaros Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatósághoz, tájékoztatott a szóvivő. 

Az ellenőrzések során több más, lejárt szavatosságú terméket is találtak a rendőrök az iskolai bódékban, néhány kereskedőnek pedig nem volt pénztárgépe. Összesen 23 egységet ellenőriztek. A szóvivő szerint több mint 57 000 lej értékben róttak ki bírságokat a rendőrök, illetve közel 1 500 lejt is elkoboztak. 

A Máramaros Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság képviselője az AGERPRES hírügynökségnek nyomatékosította, hogy a rendőrség átadta nekik jegyzőkönyvvel az elkobzott húsmennyiséget, és majd tájékoztatni fognak a laborvizsgálatok eredményéről.

Kapcsolódók

Kimaradt?