Magyar kézbe kerül a marosvásárhelyi Promenada bevásárlóközpont

Megállapodást kötött a marosvásárhelyi Promenada bevásárlóközpont megvásárlásáról az Indotek Group a francia AEW Europe csoporttal - tájékoztat az üzletem.hu. A magyar ingatlanfejlesztő társaság tervei között szerepel, hogy a létesítményt korszerűsíti, ezzel párhuzamosan pedig további akvizíciókkal is erősíteni kívánja jelenlétét a romániai kereskedelmi ingatlanpiacon.

A magyarországi ingatlanpiac egyik legnagyobb szereplőjeként jegyzett társaságcsoport képviselői augusztus 6-án kötöttek szerződést a marosvásárhelyi Promenada bevásárlóközpont megvásárlásáról a francia AEW Europe csoporttal, a Morgen Stanley közreműködésével. A 2007-ben épült, mintegy 50 ezer négyzetméter alapterületű bevásárlóközpont Maros megye legnagyobb bevásárlóközpontja, amelyben 96 üzlethelyiség van, köztük olyan nemzetközi láncok boltjai, mint az Auchan, a Leroy Merlin, a Decathlon, a H&M, a Cinema City, az LC Waikiki, a New Yorker, a Hervis és a Media Galaxy.

Az Indotek Group jelentős beruházásokat tervez a most megvett marosvásárhelyi bevásárlóközpontban is, az épület korszerűsítése mellett pedig cél, hogy további ismert márkák üzletei számára is új bérelhető helyiségeket alakítsanak ki. A társaság terve, hogy kiskereskedelmi ingatlanok területén a meghatározó szereplők közé lépjen elő Magyarországon, ezzel párhuzamosan pedig a régiós országok piacán is megjelenjen ebben a szegmensben. 

Kapcsolódók

Kimaradt?