Az ANAF minden teljes iratcsomó esetében megtérítette a környezetvédelmi illetékeket

Minden kérelmezőnek visszafizették (az adóhatóságon keresztül) a környezetvédelmi illetékeket, akinek iratcsomója hiánytalan volt - közölte az Agerpres hírügynökséggel az ANAF.

A hatóság szerint mindenkinek megtérítették a különböző megnevezésekkel illetett környezetvédelmi adókat (autóilleték, környezetszennyezési illeték, gépkocsik károsanyag-kibocsátására kirótt illeték, környezetvédelmi bélyeg), aki benyújtotta az ehhez szükséges teljes dokumentációt. 2017-től mostanig az ANAF 1,91 millió visszaigénylést bírált el és hagyott jóvá, és 6,16 milliárd lejt fizetett vissza az autótulajdonosoknak.

A közleményben a hatóság leszögezi, hogy azon kérelmeket is el fogja bírálni, amelyek jelenleg hiányosak, miután a kérelmezők kiegészítik az iratcsomót a megfelelő dokumentumokkal.

A kormány június 12-én 650 millió lejjel pótolta ki a környezetvédelmi minisztérium költségvetését, hogy vissza tudja fizetni a környezetvédelmi illetékeket. A kormányszóvivő akkor arról tájékoztatott, hogy a kabinet jóváhagyta azt a tervezetet, amely értelmében a kormány 2019-re előirányozott költségvetési tartalékából 650 millió lejt kap a környezetvédelmi tárca a különböző megnevezések alatt bevezetett környezetvédelmi illetékek visszafizetésére. A kormányszóvivő akkor azt mondta, hogy a 650 millió lej teljes egészében fedezi a visszaigénylésekben feltüntetett összegeket.

Kapcsolódók

Kimaradt?