Drágul a vezetékes víz Háromszéken

Hamarosan mélyebben zsebbe kell nyúlniuk a háromszékieknek, akiknek a Közművek Rt. regionális szolgáltató biztosítja a vezetékes vizet és a csatornázást. Kozsokár Attila, a vízszolgáltató megbízott igazgatója szerint az infláció, a béremelések és a villanyáram árának drágulása miatt kénytelenek emelni a díjaikat.

Az igazgató elmondta, a Közművek Rt. áremelésre vonatkozó kérését már jóváhagyta a közüzemek működését szabályozó országos hatóság, még a sepsiszentgyörgyi székhelyű vállalat közgyűlése is el kell hogy fogadja. A drágítás után a lakosságnak kiszámlázott víz köbmétere a jelenlegi 3,88 lej helyett 3,90 lej lesz áfa nélkül, a csatornázási díj pedig köbméterenként 2,77 lejről 2,87 lejre emelkedik.

Kozsokár Attila elmondta, az áremelést követően is Kovászna megyében lesznek országos viszonylatban a legalacsonyabb tarifák, a Közművek Rt. az árszabás tekintetében országos szinten a 38. helyen áll majd. Háromszéken tizenegy településen szolgáltat a Közművek: Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Bodzafordulón és hét községben, ezeknek összesen több mint százezer lakosa van.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?