Kivitelezők jelentkezését várják a válaszúti Bánffy-kastély felújítására

Újra meghirdette a Kolozs megyei tanács a közbeszerzést a válaszúti Bánffy-kastély felújításának építési munkálataira. A munkálatok kivitelezésére a versenytárgyalást már két alkalommal is kiírta a megyei önkormányzat, tavaly év végén, illetve idén februárban, azonban egyetlen cég sem jelentkezett.

A felmérhetetlen történelmi értéket képviselő kastély és kastélypark felújításának becsült költsége 22 millió lej áfa nélkül, az ajánlatok benyújtási határideje 2019. szeptember 17., 15 óra. A válaszúti Bánffy-kastély kulturális és turisztikai hasznosítása című kiemelt projekt 2017-ben közel 20 millió lej értékű európai uniós támogatást nyert a 2014-2020 Regionális Operatív Program keretében.

„A beruházás összetettségét, nagyságát, jelentőségét és piaci helyzetét figyelembe véve áprilisban határozatot fogadtunk el a válaszúti Bánffy-kastély felújítását célzó projekt értékének 50%-os megnövelésére. Ennek tükrében, remélem a harmadik közbeszerzési eljárás alkalmával sikerül kivitelezőt találni, amely megfelelő szakképzettséggel és kapacitással rendelkezik ilyen nagymértékű munka elvégzésére és elkezdődhetnek a tényleges felújítási munkálatok” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs megyei tanács RMDSZ-es alelnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?