Negyvenöt Kárpát-medencei magyar pincészet mutatkozik be szombaton Kolozsváron

A magyar borászat kiemelkedő képviselőit vonultatja fel a Kincses Pince Kolozsvári Bor és Gasztronómiai Fesztivál 2019. június 15-én, szombaton a kolozsvári Bulgakov Irodalmi Kávéházban – közölték a szervezők.

A 13 órakor kezdődő sétáló-kóstoló során mintegy 45 Kárpát-medencei magyar pincészet italait kóstolhatják majd a látogatók. A borász szakma iránt érdeklődők két mesterkurzuson vehetnek részt: 15-16 óra között Somogyi Gergely, a Tokaj Today tulajdonosa, szerkesztője bemutatja Tokaj kincseit, 16:30-17:30 között pedig Péntek István, a Romániai Sommelier Szövetség alelnöke tart előadást a fekete leánykáról.

A program teljes ideje alatt, 11 órától 20 óráig a Bulgakov Kávéház előtti utcafronton helyi kézműves termékek vására várja a látogatókat: sajtok, fűszerek, péksütemények, házi húskészítmények és sok más finomság közül válogathatnak majd.

A sétáló-kóstolóhoz karszalagos belépő szükséges, ennek ára 45 lej, mely tartalmazza a poharat is. A mesterkurzusok külön belépővel látogathatók, kurzusonként maximum 50 főig és ahogyan a sétáló-kóstoló is, bárki számára nyitottak. A mesterkurzusok ára: 20 lej/fő. Jegyeket a kóstolóra és a kurzusokra is a helyszínen vásárolhatnak az érdeklődők a rendezvény napján, a mesterkurzusok esetében a szabad helyek függvényében.

A program részletes leírása megtalálható a fesztivál Facebook-oldalán  vagy a Facebook-eseményénél.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?