Védett jelképe és jelmondata van Kovászna városának

Kovászna önkormányzata a Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatalnál (OSIM) bejegyezte a település brandjét meghatározó jelmondatot: „a mofetták és ezer borvízforrás városa” (staţiunea mofetelor şi a celor 1 000 de izvoare de ape minerale) – jelentette be kedden Gyerő József.

A fürdőváros polgármesterének közlése szerint a bejegyzett márka tulajdonosa a település, és szeretnék, ha mostantól egységesen ezzel a jelmondattal, illetve a bejegyzett jelképpel népszerűsítenék a fürdővárost. Ennek érdekében a Kovászna város jelképét és jelmondatát ingyenesen rendelkezésére bocsátják minden olyan jogi és magánszemélynek, aki népszerűsíteni szeretné a települést, anélkül, hogy ezek használatából magánhasznot húzna.

Gyerő József szerint nagyon fontos, hogy Kovászna városának legyen egy saját brandje, amely kifejezi a helyi értékeket, a természeti kincseket, terápiás forrásokat, amelyek egyedivé teszik a fürdővárost és hozzájárulnak annak népszerűsítéséhez. Emlékeztetett, hogy az elmúlt 8 évben uniós forrásokat hívtak le a város infrastruktúrájának fejlesztésére, cél az, hogy korszerű körülményeket teremtsenek, hiszen ma már nem elég a természeti és gyógykezelési adottság, infrastruktúra hiányában a település nem tud megmaradni a versenypiacon.

Gyerő József korábban elmondta, hogy szeretnének egy korszerű fürdőközpontot építeni, ahol az ásványvizeket is hasznosítanák, kikapcsolódási lehetőséget is biztosítva a turistáknak. Az elöljáró szerint az elmúlt időszakban megépített vagy felújított négycsillagos hoteleknek köszönhetően megjelentek a „pénzes turisták” is, azok mellett akik az állam által finanszírozott kezelőjegyekkel érkeznek a városba.

Kovászna város turizmusa felívelőben van, hiszen míg 2017-ben 56.424 turista 542.724 éjszakát töltött el a településen, addig tavalyra a turisták száma 61.522-re emelkedett, akik 577.270 éjszakát töltöttek. Közülük 2.375-en külföldről érkeztek, számuk 600-al több volt mint egy évvel korábban. Gyerő József szerint a háromszéki települések közül egyedüliként vezették be a vendégéjszakánként 1 lejes turisztikai illetéket, amiből tavaly 548.945 lej folyt be a városkasszába. Ezt az összeget a helyi turisztikai infrastruktúra korszerűsítésére, köztéri bútorokra, turisztikai útvonalak kijelölésére és népszerűsítésre fordítják. Kovászna városban egyébként idéntől 2 lejre emelték a turisztikai illeték összegét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?