Elindult a szavazás a Com’ON Sepsiszentgyörgy beküldött kezdeményezéseire

Elindult a szavazás Com’ON Sepsiszentgyörgy benevezett kezdeményezéseire. Azok a kezdeményezések kerültek a szavazási szakaszba, amelyek a technikai ellenőrzés után, az esetleges kiegészítések nyomán megfeleltek a feltételeknek.

A szavazás április 26-án 12 órától május 20-án 11:59-ig tart. A szavazás során kialakult sorrendet május 21. folyamán teszik közzé.

A szavazatot a comonsepsi.ro oldalon lehet leadni (a SZAVAZÁS menüpontnál), majd rákattintva a kezdeményezés leírására és a SZAVAZOK gomb megnyomásával. A platform kijelzi, hogy hány szavazata maradt még a felhasználónak, illetve hogy a felhasználó már szavazott az adott kezdeményezésre (amennyiben ez a helyzet áll fenn). A szavazat leadásához Facebook-fiók szükséges. Ha valaki nem rendelkezik még Facebook-felhasználóval, a szavazás időtartama alatt is létrehozhat egyet.

A szavazazó saját felelősségre nyilatkozatot tesz arról, hogy Sepsiszentgyörgyön él/tanul/dolgozik/onnan származik. Egy személy legfeljebb 10 kezdeményezésre szavazhat. Egy személy egy kezdeményezésre csak egy szavazatot adhat le. Egy már leadott szavazatott nem lehet visszavonni.

A szavazás nyomán az első 30 kezdeményezés egyenként legfeljebb 2500 lejes támogatásban részesül ahhoz, hogy gyakorlatban megvalósuljon.

A Com’ON Sepsiszentgyörgyöt a PONT Csoport bonyolítja le Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával partnerségben.

Több mint 250 fiatal 62 kezdeményezést nevezett be

61 csapat, összesen több mint 250 fiatal 62 kezdeményezést nevezett be a Com’ON Sepsiszentgyörgyre. 

Az idei kiadás koncepciója a ”Sepsiszentgyörgy Plusz”, így a kezdeményezéseknek egy vagy több kategóriába kellett illeszkednie:

  • A Plusz Helyek (32 kezdeményezés) sepsiszentgyörgyi terek újragondolását feltételezte; 
  • A Plusz Témák (43 kezdeményezés) újszerű témák, ötletek és kezdeményezések köztudatba helyezését jelenti;
  • A Plusz Tapasztalat (46 kezdeményezés) a felnőtté válási folyamattal foglalkozó kezdeményezéseket fedi
  • A Plusz Sztorik (25 kezdeményezés) a város változatosságának, multikulturalitásának bemutatása egyéni történetek által, 
  • A Plusz Kapcsolat: (27 kezdeményezés) a távol és itthon levő sepsiszentgyörgyiek kapcsolatának erősítését feltételezi. 

Kimaradt?