„Komolyabb mozgósítást” kért az erdélyi autópálya építőitől a szállításügyi miniszter

Răzvan Cuc szerdán meglátogatta az erdélyi autópálya Radnót-Aranyosgyéres közötti szakaszán zajló munkálatok helyszínét, ahol „komolyabb mozgósítást” kért az erdélyi autópálya Radnót és Maroskece, illetve Maroskece és Aranyosgyéres közötti szakaszán dolgozó építőktől. A szállításügyi miniszter ugyanakkor „elfogadhatónak” nevezte a munkálatok menetét.

A tárcavezető azt ígérte, hetente ellenőrizni fogja, milyen ütemben halad az összesen 33,5 kilométer hosszú sztrádaszakasz építése. Elmondta: március 23-ától szombatonként minden héten beszámol arról, hogy melyik autópályán hol tartanak a munkálatok.Az Aranyosgyéres-Marosvásárhely autópályát négy szakaszra osztották. A Nyárádtő és Marosugra közötti 10,1 kilométer hosszú, a Marosugra és Radnót közötti 3,6 kilométer, a Radnót és Maroskece közötti 17,9 kilométer, a Maroskece és Aranyosgyéres közötti pedig 15,6 kilométer hosszan húzódik. A Nyárádtő-Radnót szakaszt decemberben adták át a forgalomnak.

A munkálatokat év végéig kell befejezni. A költségek 75 százalékát a nagy infrastrukturális országos programból (POIM), 25 százalékát pedig állami költségvetésből fedezik. 

A miniszter módosítaná a közbeszerzési törvényt

Răzvan Cuc módosító javaslatot terjeszt elő a közbeszerzési törvényhez, a szállítási miniszter azt szeretné elérni, hogy olyan cég ne fellebbezhessen meg egy közbeszerzési eljárást, amelyik nem vett részt a liciten. 

Ezt maga a tárcavezető mondta szerdán, miután egy külső cég által benyújtott fellebbezés miatt a bíróság semmissé nyilvánította a Craiova-Piteşti gyorsforgalmi út két szakaszára kiírt licitet.

Cuc szerint elfogadhatatlan, hogy beruházások akár egy-két évet is csússzanak, mert vannak olyan cégek, „amelyek úgy gondolják, hogy így kell viszonyulniuk a munkához”.

Kapcsolódók

Kimaradt?