Több millió eurós befektetésre készül a szászrégeni traktorgyár

Több mint 6 millió eurós befektetést tervez idénre a szászrégeni mezőgazdasági és erdészeti gépek gyártására szakosodott IRUM. A szászrégeni Oltean család vezette üzem a hagyományos vezérlésű szerszámgépeket fokozatosan le szeretné cserélni számjegyvezérlésűekre, többet szeretne fektetni a kutatásba, új termékek fejlesztésébe, illetve a gyártás optimalizálásába.

Az elmúlt évek befektetéseinek köszönhetően az IRUM-nak sikerült megnövelnie a gyártókapacitást, új termékekkel gazdagítani a portfóliót, új munkapontokat nyitni és hatékonyabbá tenni az értékesítést. Mint arról már korábban beszámoltunk, tavaly a szászrégeni IRUM üzemének kapuján kigurult a száz százalékban hazai tervezésű és kivitelezésű, TAGRO nevű modell. Ezt a traktort a mezőgazdasági és erdészeti gépek szászrégeni kutatóközpontjában (IFOR) fejlesztették ki.

Az intézményt az IRUM főrészvényese, a MAVIPROD csoport hozta létre 2,65 millió eurós befektetéssel, és jelenleg 50 mérnököt foglalkoztat. A modellt a legkorszerűbb felszerelésekkel látták el, beleértve rádiós vezérlést és a klímaberendezést. Bemutatása előtt Olaszországban és Romániában tesztelték. A TAGRO kezdő ára 34.500 euró. Sorozatgyártását 2019 áprilisában kezdik el. A tervek szerint jövőre 200, 2020-ban 300 darabot, hosszabb távon évi 500 darabot gyártanak belőle.

Kapcsolódók

Kimaradt?