A szomszédban vásárol bankot az OTP Bank

Az OTP Bank Nyrt. adásvételi szerződést írt alá a Societe Generale Csoport moldáv leánybankja, a Mobiasbanca - Groupe Societe Generale S.A. (SGMB) 87,85 százalékos részesedésének megvásárlásáról - közölte a pénzintézet szerdán a tőzsde honlapján.

Az SGMB 13,3 százalékos piaci részesedésével Moldova 4. legnagyobb bankja. Univerzális bankként a lakossági és vállalati piacon egyaránt aktív. A tranzakció pénzügyi zárására - a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében - várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor.

Az adásvételi szerződés megkötése mellett a két bankcsoport együttműködési megállapodást kötött elsősorban a nemzetközi vállalatok kiszolgálásának támogatására. Az együttműködési megállapodás olyan kulcsterületekre terjed ki, mint a nemzetközi cash-management- és tőkepiaci szolgáltatások, strukturált finanszírozás, valamint a befektetési banki tevékenység.

Az együttműködési megállapodás aláírásával a két bankcsoport az országaiban működő nemzetközi cégek számára nyújt változatlan kiszolgálás mellett magas színvonalú szolgáltatásokat az említett kulcsterületeken. Az együttműködési megállapodás Magyarországra is kiterjed, amelyhez Bulgária és Horvátország hamarosan csatlakozik. Albánia, Szerbia és Moldova a tranzakciók lezárását követően csatlakozik a megállapodáshoz - írták.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?