Nem kell messze menni jövőben egy jó vacsoráért

Nagyszeben is helyet kapott a National Geographic Traveller kiadvány 2019-re ajánlott turisztikai célpontjai között, többek közt azért, mert a megye jövőre az Európai Gasztronómiai Régió címet viseli. 

A National Geographic Traveller azt javasolja a turistáknak, hogy látogassanak el Nagyszebenbe, nemcsak a térség gasztronómiai választéka miatt, hanem azért is, hogy részt vegyenek az itt szervezett fesztiválokon, megcsodálják a középkori várost és látogassanak el a Brukenthal-múzeumba, amely a megyeszékhely történelmi központjában helyezkedik el. 

A National Geographic Traveller jövő évi ajánlója 19 idegenforgalmi célpontot emel ki, ezek: Setouchi, Antarktika, Pittsburgh, Korzika, Kambodzsa, San Miguel de Allende, West Yorkshire, Hong Kong, Zimbabwe, Guyana, Oslo, Eritrea, KwaZulu-Natal, Bhután, Dundee, Uganda, Matera, Indonézia és Nagyszeben. 

Nagyszeben 2007-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. 2008-ban a város akkori polgármestere, Klaus Johannis bejelentette, hogy az idelátogató turisták száma elérte az egymilliót. 2011-ben Nagyszeben - egyedüli romániai városként - három csillagos értékelést kapott a Michelin-kalauz toplistáján. 

Kimaradt?