FRISSÍTVE - Fekete Péntek: átveri a magyar vásárlókat a román eMag

Magyarországon javában tart az eMag fekete pénteki árleszállítási akciója. Több vásárlójuk átverésekre panaszkodik. FRISSÍTÉS: Pontosított a Maszolnak elküldött állásfoglalásában az eMag.

Románia és a térség legnagyobb online áruháza 2013 óta van jelen Magyarországon. Idei fekete pénteki promóciós kampányát november 23-ra időzítette a cég. Az akció reggel korán indult, az emag.hu oldalt meg is rohamozták a vásárlók.

Többen azonban jelezték az Indexnek: több olyan terméket is találtak, aminek irreálisan magasra emelték az árát, hogy aztán az akció napján nagyobb leértékelésnek álcázva tudják árulni. Ez egyébként a legegyszerűbb trükk, ami a webshopok alkalmazhatnak – emlékeztet a portál.

Egy másik olvasó azt írta: egy Kingston HyperX 64GB-os pendrive-ot szeretett volna vásárolni akciós áron. "Az eMag-on meg is találtam ahol 57 százalékos kedvezménnyel elérhető. A baj csak az, hogy sosem került ennyibe" - panaszkodott.

A Maszolon itt olvashat arról, hogy mire kell ügyelnie, ha Fekete Pénteken készül vásárolni.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után az eMag az alábbi pontosítást küldte el portálunknak.

"Több mint 1 000 000 kedvezményes árú termékkel készültünk a Black Friday-re. A cikkben említett, eMAG által forgalmazott pendrive eredeti, teljes ára hibásan lett feltüntetve. A vásárlási árat emiatt vissza fogjuk téríteni az érintett vásárlóinknak és számukra ingyen kiszállítjuk az adott terméket. Az eMAG-nál a vásárló az első és azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb vásárlói élményben részesítsük őket.

A Kingston A400 480GB-os SSD-t a vállalat mellett az eMAG Marketplace partnerei is forgalmazzák, így fordulhatott elő, hogy az eMAG által kedvezményes áron értékesített darabok elfogytak, miközben más forgalmazón keresztül vásárolható maradt a tároló. Az olvasó által beküldött képernyőképen is látszik, a termék forgalmazója jelen esetben az nem az eMAG. A Marketplace szolgáltatás jelenleg több mint kétezer eMAG Marketplace partnernek nyújt értékesítési felületet. A vásárlók számára egyértelműen kiderül, hogy az adott terméket ki forgalmazza, sőt a webáruházban forgalmazóra történő szűrésre is van lehetőség."
 

Kapcsolódók

Kimaradt?