Sörfesztiválokhoz hasonlítanak a bukaresti építőtelepek

A déli órákban a bukaresti építőtelepeken a sörösüveg tűnik a legfontosabb munkaeszköznek. A munkavédelmi felszerelések ezzel szemben hiánycikknek számítanak – legalábbis ezt tapasztalták az Antena1 riporterei.

A tévécsatorna stábja két nappal egy hatósági razzia után tartott terepszemlét a fővárosi munkatelepeken. Szerdán közel száz, civilbe öltözött rendőr és munkaügyi felügyelő tartott ellenőrzést 18 helyszínen, s nagyjából mindent rendben találtak.

Pénteken azonban a munkások mintha éppen ezt ünnepelték volna. Alig akadt olyan közöttük, akinek ne lett volna a kezében vagy a szatyrában sörösüveg, munkavédelmi felszerelése pedig szinte egyiknek sem volt.

Az Antena1 emlékeztet arra, hogy az utóbbi időben számos munkabaleset történt a hazai építőtelepeken, csütörtökön Konstancán zuhant le egy munkás az állványról. A munkaügyi felügyelők idén eddig több mint 5000 ellenőrzést tartottak országszerte, több százezer lej értékben szabtak ki bírságot, amiket azonban megfellebbeznek az érintett cégek.

Kimaradt?