banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Megválasztották a világ legjobb drónfotóját: ezernyi rózsaszín lábú liba repül a havas táj fölött

Több ezer rózsaszín lábú liba repül a hóval borított táj fölött: ez látható a Drone Awards 2021 győztes fotóján, amit  Terje Kolaas norvég fotós örökített meg. A Drone Awards a légi fényképezés legnagyobb nemzetközi versenye, amelyen idén a győztes fotót 102 ország fotósának több tízezer képe közül választották ki, írta a Bored Panda alapján a sokszinuvidek.24.hu portál.

Fotó: TERJE KOLAAS /DRONEAWARDS.PHOTO

A verseny egyik kikötése volt, hogy a beküldött légi felvételek és videók rögzített szárnyú repülőgépekről, helikopterekről, pilóta nélküli repülőgépekről, leggömbökről, lámpákról, rakétákról, sárkányrepülőkről vagy ejtőernyőkről legyenek készítve. A Drone Photo Awards pályázaton hivatásos és amatőr fotósok vehettek részt. A legtöbb pontot elérő résztvevő kapta az „Év drónfotósa” címet. Emellett minden kategóriában hirdettek győztest.

A rózsaszín lábú libák találkozása télen nyerte a fődíjat

A Rózsaszín lábú libák találkozása télen című képet Norvégia középső részén készítették, és a libákat ábrázolja, amelyek a sarkvidéki Svalbard felé repülnek, ahol a tájat még mindig hó borítja. A madarak korai érkezése valószínűleg összefügg az éghajlatváltozással.

A Drone Photo Awards nyolc kategóriában hirdetett ​​első helyezettet, a felvételeket az “Above Us Only Sky” kiállításon mutatják be az olaszországi Sienában október 23. és december 5. között. A kategóriák legjobb fotói ide kattintva tekinthetők meg.
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?