Leszbikus pár került a Peppa malac rajzfilmbe: egy olasz politikus betiltaná az epizódot

Tizennyolc évvel az első epizód megjelenése után, egy online petíció miatt először bukkant fel azonos nemű pár a Peppa malac című brit rajzfilmsorozatban. A Családok című részben, a főszereplő Peppa egyik barátja, Penny jegesmedve így mutatja be a családját: „az anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Az egyikük orvos, a másik pedig spagettit főz”, írja a 24.hu portál.

Peppa malac alkotói, Mark Baker és Neville Astley egy online petíció miatt döntöttek úgy, hogy egy azonos nemű párt is megjelenítek a sorozatban – írja a Guardian című brit lap.

Fotó: 24.hu

Federico Mollicone, az szélsőjobbos Olasz Testvérek párt kulturális ügyekért felelős politikusa pénteken felszólította az olasz közszolgálati Rai tévécsatornát, hogy ne tűzzék műsorra az epizódot és az internetes felületeiken se tegyék elérhetővé, mert szerinte, Olaszországban az ilyesmi elfogadhatatlan.

A nyíltan homofób, az azonos nemű párok házasságát és gyermeknevelését ellenző, a Benito Mussolini fasisztáihoz szimbólumokban és személyekben is kapcsolódó Olasz Testvérek a szeptember végi olaszországi parlamenti választások nagy esélyese.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?