banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Két fejjel és hat lábbal jött világra egy teknős

Két fejjel és hat lábbal született egy gyémántteknős egy vadasparkban Massachusettsben, írja a Daily Star alapján az origo.hu portál.

Meglepődtek a gondozók, amikor a rendellenes testfelépítésű teknős két héttel a születése után is egészségesnek bizonyult. A Massachusettsben található Birdsey Cape Wildlife Centerben élő teknős egy genetikai rendellenesség miatt született két fejjel és hat lábbal, fejeit külön-külön dugja ki, hogy lélegezzen.

A vadaspark munkatársai szerint a jelenség olyan, mint a sziámi ikreknél: egyes testrészek közösek, mások egymástól függetlenek. Ugyan a két fejjel született állatok általában fokozottabban ki vannak téve veszélynek, és nem élnek sokáig, a gondozók bizakodóak ezzel a példánnyal kapcsolatban. A gyémántteknős ugyanis jó étvággyal táplálkozik, folyamatosan gyarapszik és sokat úszik.

"Ugyan nem látunk a fejükbe, de úgy tűnik, hogy együtt tudnak működni" - nyilatkozta az egyik gondozó. A központ továbbra is meg fogja figyelni a fiatal teknőst, hogy biztosak legyenek benne, hogy rendesen tudja koordinálni a lábait, illetve megfelelően tud úszni és lélegezni is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?