Jogerősen elítélték Árpa Attilát drogügye miatt

Jogerősen 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Árpa Attilát az évek óta húzódó drogügyében, írja az Index. A színész nyilatkozott is az ítélethirdetést követően.

Árpa Attila otthonában még 2019 tavaszán razziázott a rendőrség, amikor a színésznél épp kártyaparti volt. A színészt kábítószer-kereskedelemmel vádolták meg, amit mindvégig tagadott. Nem jogerősen, első fokon el is ítélték emiatt.

Az ügyben még kedden született meg a másodfokú, jogerős ítélet, de az erről szóló közleményt csak csütörtökön tették közzé. Az ítélet helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését. Ennek értelmében Árpa Attilát 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Két társát 1 év 6 hónap, illetve 1 év felfüggesztett börtönre ítélték – egyikük esetében 2 évi időtartamra, másikuknál 1 év próbaidőre függesztették fel az ítéletet – írta a Bors. A lapnak az ítélethozatal után sikerült elérnie Árpa Attilát, aki azt mondta: „öt év után lezártak egy ügyet, és nem lesz priuszom, engem ennyi érdekel. A többi nem. A pénzbüntetést pedig elengedték.” A színész ezzel arra utalt, hogy korábban 1,5 millió forintos pénzbüntetéssel is sújtotta a bíróság, de ez a jogerős ítéletben már nem szerepel.

Fotó forrása: Árpa Attila Facebook-oldala

Árpa Attila időközben a Facebookon is reagált az ítéletre. Ott szintén azt írta: „Jó hírem van, boldog nap ez a mai. 5 év után végre lezárult ez a nevetséges ügy. A másodfokú ítélet alapján NEM leszek büntetett előéletű, továbbra sincs priuszom, és a pénzbírságot is elengedték.”

Hozzátette, „persze a BRFK-nak (a Budapesti Fendőr-főkapitányságnak – szerk. megj.) borzasztóan fontos volt, hogy ezt a hírt közétegye és másképp fogalmazza, és ezzel tisztára mossa magát és a rám fordított adófizetők pénzét, de sz*rok most már rá. A tény marad: soha nem találtak nálam kábítószert, soha nem kereskedtem vele, és az ügyvédem szívesen nyilatkozik, ha a jogi részletekre kíváncsi valaki” – fogalmazott Árpa Attila.

„Nem. Nem félek. Ha mostanában mégis történne velem valami, legalább tudni fogjátok, hogy miért” – írta a színész.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?