Figyelmeztetni fog ezentúl az Instagram: a fiatalok nem kötelesek válaszolni a kéretlen üzenetekre

Az Instagram olyan biztonsági intézkedéseket vezet be, amelyek célja a tizenévesek védelme a felnőttek nem kívánt üzeneteivel szemben, írja a BBC alapján a telex.hu portál.

Az újítások értelmében a felnőttek ezentúl csak olyan fiataloknak küldhetnek Instagram-üzenetet, akik követik őket, emellett a fiataloknál megjelenik majd egy figyelmeztetés, amely hangsúlyozza, nem kell olyan tartalmakra reagálniuk, amelyek kényelmetlenek számukra.

Fotó: Pexels | energepic.com

Hátrány, hogy a funkció csak akkor fog működni, ha a felhasználó a valós életkorát adja meg, a fiatalok pedig gyakran eltitkolják az életkorukat, hogy elkerüljék a látható tartalmak korlátozását. Az Instagram arról is beszámolt, „új mesterséges intelligencia és gépi tanulási technológiát” fejleszt, hogy segítsen kezelni az életkor-ellenőrzés kihívásait, különösen azokban az esetekben, amikor a fióktulajdonosok nem voltak őszinték.

Az Instagram arról is értesítést küld majd a nem privát Instagram-fiókkal rendelkező fiataloknak, hogy a privát fióknak számos előnye van, így állítsák inkább arra profiljukat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?