Egy élettel tartozni annyi, mint lojálisnak lenni – bemutatták Csata Éva új kötetét

„A világ ezerarcú és ezerszínű, és hiába keressük, nincsen tökéletesen helyes út” – olvashatjuk Csata Éva szociálpedagógus, író hatodik könyvében, amelynek címe Egy élettel tartozom. A kötetet csütörtökön online eseményen mutatták be Marosvásárhelyen.  

A könyv az elfogadás, empátia, szerelem, házasságtörés, boldogság kérdéseire keresi a választ. Egy élettel tartozom: alaposan próbára teszi az olvasót, hiszen nemcsak az olvasók empátiáját teszteli, de elfogadó képességüket is. A történet megrázó bizonyíték arra, hogy az életben bármi megtörténhet, mindennek ára van és semmi sem örökkévaló.

„A könyvbemutató az a hely szokott számomra lenni, ahol a biztatásokat, visszajelzéseket kapom és feltöltődöm. Sajnos most ez nem volt lehetséges, úton errefelé azon gondolkodtam, hogy remélem ez lesz az első és utolsó ilyen könyvbemutató” – mondta elöljáróban könyve bemutatóján a szerző.

A szövegben a szerző egyik félelme, szorongása jelenik meg, amely alapvető, hétköznapi életünket átható, biztonságunkkal szembesíti az olvasót. Csata Éva elmondta, hogy amikor könyvet ír, olyan lelki tartalmakhoz nyúl, amelyeken átesett és időközben feldolgozott. Ennél a könyvnél nem egy ilyen szál volt a fő kiindulópont, sőt teljesen eltérő volt, hiszen egy mintahelyzetet játszott végig és az alapján készült a történet.

Fotó: Facebook

„Ezzel a könyvvel egyfajta tartozást róttam le az élet felé. A lojalitás számomra központi téma az életem során. Lojalitás a munkám, a hivatásom, a családom fele, ahonnan származom, és az általam alapított családom fele is, amiért felelős is vagyok. Nagyon sok kísértés jön és megy, és ezt a lojalitást mint egyfajta szövetséget magam felé egyre fel kell újítanom. Ha egy helyzetben helyt kell állnom a saját képem jelenik meg, hol tartok én a fejlődésben, mi az, amit mondani akar nekem, merre kell tovább mennem. Mindig a legfontosabb mérce számomra az énem integritásának megőrzése” – részletezte Csata Éva.

„Az élet folyamatosan tartogat meglepetéseket. Nekünk kell eldöntenünk, hogy ajándékként vigyázunk rájuk, kegyelemként őrizzük meg őket lelkünkben és elménkben, vagy egyszerűen csak túllépünk rajtuk, mit sem sejtve arról, hogy mi rejtőzködik a csomagolás alatt” – írja könyvében Csata Éva.

A könyvbemutató visszanézhető erre a linkre kattintva. A könyv megvásárolható Marosvásárhelyen, a Dózsa György utca 22. szám alatt, a Bookman Kiadó könyvesboltjából.

Kapcsolódók

Kimaradt?