banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Anyák napi műsorok az Erdély TV-ben

Köszönöm Istenem az édesanyámat! Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat! – így kezdődik Dsida Jenő Hálaadás című verse. Ezzel kíván az Erdélyi Magyar Televízió boldog anyák napját minden kedves nézőjének.

Május első vasárnapján az Erdély TV műsoraiban is az anyák, a család kapják a főszerepet. Délután fél 2-től az Üzenet szeretettelben Szereceán Tihamér, az Ineffable zenekar vezetője lesz Béres Ildikó és Barabási Tivadar vendége, akivel a zenekar hamarosan megjelenő második nagylemezéről beszélgetnek, de a tánc világnapjáról sem feledkeznek meg, ennek apropóján Horváth Csaba rendező-koreográfus lesz a műsor vendége.

Délután fél 4-től az Alter-Tanterv irodalmi-kulturális műsorában József Attila és Király László költészetét elemezi Balázs Imre József költő, irodalomkritikus, irodalomtörténész, és Karácsonyi Zsolt költő, műfordító, irodalomkritikus. Délután 5 órától a Pszichotrillákban a gyerekek érzelmi intelligenciáját egy új szemszögből vizsgálja meg Badics Petra és Dr. Kádár Annamária, ezúttal arra keresik a választ, hogy a gyerek lehet-e boldog úgy, hogy nem fejezi ki a negatív érzéseit.

18 órától a Hitélet műsorban anyák napja alkalmával az édesanyák szolgálatáról, családban, gyereknevelésben betöltött szerepéről beszélget Balázs Attila műsorvezető Kovács Gézával, a Magyar Nemzeti Filharmonikusok, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek nyugalmazott főigazgatójával. Igaz-e az, hogy jó tanítónak lenni jóval több egy szakmánál? Este 8 órától a Mesterfogás legújabb kiadásában Badics Petra a Mesterfogás következő részében Molnár Zoltán tanítóbácsit faggatja hivatása kevésbé ismert oldalairól.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?