A járványhelyzet miatt idén sem lesz karneváli hangulat Rio utcáin

A koronavírus-fertőzések emelkedő száma miatt idén sem rendezik meg Rio de Janeiróban a hagyományos utcai felvonulást – jelentette be kedden a város polgármestere.

Eduardo Paes polgármester a közösségi médiában élő közvetítésben számolt be a döntésről, amely a karnevál ingyenes utcai parádéján fellépők képviselőivel való tanácskozás után született. Mint mondta, tájékoztatta a karnevál fellépőit, hogy a pandémia miatt elmarad az ünnep felvonulás része, amelyet már tavaly sem tartottak meg.

A karnevált február 25. és március 2. között rendezik meg, a korábbi tervek szerint több mint 500 ingyenes utcai felvonulást tartottak volna. Bár az utcai parádé idén is elmarad, a riói szambaiskolák szokásos versenyét a város Sambódromo karneválstadionjában megrendezik, a szükséges egészségügyi óvintézkedések betartásával.

Fotó: Adobe Stock

A riói karnevál a világ legnagyobb szabadtéri partija, évente több millió látogatót vonz. A fieszta csúcspontja a több mint 60 ezer férőhelyes Sambódromóban zajlik.

Rio de Janeirón kívül más brazíliai városokban is törölték a karneváli utcai parádékat. Sao Paulóban valószínűleg a Forma–1-es versenypályán rendezik meg a város utcái helyett. A legutóbbi – 2020-as – karneváli felvonulás hárommillió embert vonzott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?