Húsz év után bezárt a Yahoo Mesenger

Húsz év után bezárt Yahoo Messenger szolgáltatás. A vállalat képviselői azt mondják, hogy bár a szolgáltatásnak „sok hűséges rajongója” van, beszüntetik a csevegési alkalmazást a „fogyasztói igényekhez jobban illő új üzenetküldő eszközök” javára.

Egy ilyen lesz a Squirrel, a Yahoo! egy új csoportos üzenetküldő szolgáltatása (most Oath márka alatt), amely megpróbál bejutni a Slack vagy Discord alternatívák által már foglalt piacra.

A Yahoo Messenger története 1998-ban kezdődött, amikor a Yahoo! Pager néven jelent meg. Amikor a Yahoo Messenger 1998-ban debütált, a csevegőszolgáltatások még fejlesztés alatt álltak. De az évek során az új üzenetküldő szolgáltatások, mint a Facebook Messenger és a WhatsApp elhomályosította a Yahoo Messenger népszerűségét.

2017-ben az AOL 20 év elteltével zárolta az AIM üzenetkezelő szolgáltatást, valószínűleg mert a chatszolgáltatás felhasználóinak szokásai megváltoztak és a Google, Facebook és más szolgáltatásokat részesítettek előnyben, jegyzi meg a startupcafe.ro.

A Verizon amerikai távközlési vállalat tavaly nyáron vásárolta meg a Yahoo-t, 4,5 milliárd dollárért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?