Hat ötlet, amivel lefoglalhatjuk a gyereket esős időben

A vakáció nem kis fejtörést okoz a szülőknek, hiszen gondoskodniuk kell arról, hogy a gyerekek hasznosan töltsék a szünidőt. Mivel a táborok, a családi nyaralások és a nagyszülők, rokonok látogatása nem teljes nyári program, ki kell találnunk mivel foglaljuk le gyermekünket. Az esős időjárás miatt hat olyan lehetőséget ajánlunk, ami bent is jó szórakozást biztosít a gyerekeknek. 

Amikor kint esik az idő, fúj a szél és a nyár kellős közepén őszies az időjárás, semmi kedvünk kimozdulni. A gyerekekkel azonban nem lustálkodhatunk egész nap a tévé előtt, így ki kell találnunk valamilyen elfoglaltságot. 

Társasjáték

Jó ha akad otthon néhány társasjáték, esős időben ugyanis életmentő lehet: órákra lefoglalhatjuk vele a gyerekeket. A szülők is bekapcsolódhatnak a játékba, így igazi családi program kerekedhet belőle. 

Kézműveskedés

Ha gyerek van a családban, mindig akad otthon festék, ragasztó, színes papír, sőt a csomagolóanyagokat sem kell kidobni. Néhány egyszerű kellék segítségével készíthetünk kartonból házikót, dobozkákat, kivághatunk belőle mesefigurát, amit hurkapálcikára ragasztva bábszínházhoz is használhatunk. Ragasszunk, vágjunk, fessünk és a gyerekek nemcsak jól szórakoznak majd, de a kreativitásuk is fejlődik. 

Sütés, főzés

A gyerekek szívesen segédkeznek a konyhában és ha kellő idővel, valamint türelemmel rendelkezünk vakációs programot is kreálhatunk a szokásos konyhai teendőből. Nyugodtan gyúrjanak, kavargassak, díszítsenek és kóstoljanak a gyerekek. A közös főzés közben hasznos tudást is elsajátíthatnak, miközben megtanulják értékelni az asztalra kerülő ételt. A konyhai balesetek elkerülése érdekében azonban legyünk különösen óvatosak. 

Karaoke

A gyerekek általában szeretnek szerepelni és a hangjukat hallatni. Egy esős napon rendezhetünk házi karaokepartit. Az interneten rengeteg dalnak megtalálható a karaoke-verziója, így csak egy mikrofon hiányzik a házibulihoz.

Bunkerépítés

A kinti eső alkalmat ad a bekuckózásra, így elő a plédekkel, a párnákkal és készítsünk bunkert a gyerekekkel, ahova elbújhatunk mesét olvasni, vagy beszélgetni. Egy égősorral és forró csokival még hangulatosabb lesz a lakás, a gyerekek pedig igazán jól szórakoznak majd.

Kincskeresés

Mi lehetne izgalmasabb a kincskeresésnél? Az érdekes játékhoz nincs szükség másra, csupán a kincsre, ami lehet édesség, játék, egy kivánság teljesítése. Találjunk ki egy rövidke mesét a kincsről, rejtsük el, a gyerekeknek pedig adjunk néhány utasítást, hogy megtalálják. 

Kimaradt?