Fontos lépést tesz a Facebook a vásárlók védelmében

Megnehezíti azok dolgát a Facebook, akik átejtik a vásárlóikat – adta hírül a közösségi oldal.

Mint írják, a platformon megjelenő reklámokra ugyan léteznek szabályok, de ezek nem érvényesek akkor, amikor egy online kereskedő saját alkalmazására lépünk át és ott vásárolunk valamit.

A Facebook állítása szerint a vásárlók két legnagyobb problémája a kiszállítási idő pontatlan feltüntetése és a termékekről adott információk hamissága.

Éppen ezért vezették be mostantól, hogy a vásárlók pontozhatják azokat a válallkozásokat, amelyeken keresztül vásároltak. Ahhoz, hogy a különböző reklámokat elérjük, ide kell kattintanunk. Itt előbb arról dönthetünk, hogy elégedettek, semlegesek vagy elégedetlenek vagyunk, aztán külön kiválaszthatjuk, hogy min kellene a leginkább javítaniuk: a termék minőségén, a kiszállítás gyorsaságán, azon, hogy egyáltalán megkapjuk a terméket, vagy valami egyében. Ezt követően további kérdésekre válaszolhatunk még.

A rendszer furcsasága egyébként, hogy minden olyan reklámot feltüntet, amelyre rákattintottunk, így például a Jazz in the Park, az RMDSZ, a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét vagy a Fantomatika képregény reklámja miatt is olyan kérdésekre kellett volna válaszolnunk, hogy elég hamar szállítanak-e ki.

 

 
Szokott Facebookon vásárolni?
Elég gyakran.
Nagyon ritkán.
Szinte soha.
Egyáltalán nem.
 
 
 
 
 
 
Created with Survey Builder

 

Címlapi illusztrációnk forrása: TechWyse

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?