Új okostelefon jelent meg Észak-Koreában

Új okostelefonnal jelentkezik Észak-Korea vezető elektronikai vállalata, a Phurun Hanul.

A magyarul Kék Égbolt nevű állami vállalat új termékéről az NK News számolt be. A telefont a 21. Phenjan Tavaszi Nemzetközi Vásáron ismertették a múlt hónapban.

Az állami sajtóban "a legjobb hazai információs és technológiai vállalatként" emlegetett Kék Égbolt a H1 "felsőbbrendű" telefont dobta piacra, amely állítólag a felhasználói visszajelzésekre is odafigyelt a fejlesztéskor.

A készülék 5,5 colos képernyővel bír, amelynek "jó felbontása van", ismeri az ujjlenyomat-olvasó technológiát és "gyors feldolgozási sebességet" tulajdonítanak neki. 6000 mAh-os akkumulátorral bír, amelyet más elektronikai eszközökkel is fel lehet tölteni (vélhetően például laptopról, ami nem nagy kunszt).

A készülékbe 1,3 Ghz-s MediaTek MT6753 processzor került, ez az, amit gyorsnak tekintenek. Emellett 3GB RAM-ot és 32 GB tárhelyet kapott, 8 megapixeles előlapi és 16 megapixeles hátlapi kamerát.

A vállalat számítógépeket, laptopokat, tévéket és vetítőket is gyárt. Több telefonmodellt is piacra dobtak a közelmúltban, például az Aririang 171-et.

 

 
Kipróbálná?
Most dobom el érte a saját telefonom!
Csak óvatosan, de igen.
Nem vagyok különösebben oda érte.
Hozzá sem érnék!
 
 
 
 
 
 
Created with PollMaker

 

Kapcsolódók

Kimaradt?