Bemutatta új csúcskategóriás készülékét a Xiaomi

Itt a Mi 8 – jelentette be csütörtökön a kínai Xiaomi vállalat.

A Xiaomi új csúcskategóriás készüléke, a Mi 8 meglehetősen előremutatóra sikeredett: a 6,21 colos, OLED-képernyőjét a Samsung adta, az előlap pedig megkapta a most divatos bemetszést, ahová egy 20 megapixeles szelfikamera került.

A hátlap üvegből készült, a telefon alumínium keretet kapott. Egy Snapdragon 845 processzor hajtja a gépet.

A hátlapi kamera 12 megapixeles, duál, ráadásul a DxOMark testzjén jobban szerepelt, mint a 99 pontot elérő Samsung Galaxy S9 Plusz telefoné: 105 pontot kapott. A készülék első ízben használ duál frekvenciás GPS-t, ezzel pontosabban tudhatja, hogy hol vagyunk éppen.

A modell kap egy Explorer Edition verziót is, amely már a képernyő alá helyezett ujjlenyomat-olvasót alkalmazza, illetve ez az első androidos készülék, amelyben 3D arcfelismerőt használnak – ez az iPhone X Face ID-technológiájához hasonló. Ennek a verziónak a háta ráadásul átlátszó.

A telefon kap egy olcsóbb verziót is, a Mi 8 SE-t, amely kisebb, lassúbb kiadás: Snapdragon 710 processzort kapott és 5,88 colos OLED-képernyőt.

A Mi 8 468, azaz nagyjából 1860 lej, a Mi 8 SE 312 dollár, vagyis körülbelül 1240 lej. A drágább Explorer Edition 625 dollárba kerül, azaz 2480 lejbe, és így is jóval a többi csúcskategóriás készülék alatt marad ezzel az árral. Kínában június 5-től érhető el a Mi 8 SE 8-tól, az Explorer Edition pedig valamivel később.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?