Így hat a cukor a szexuális életünkre

Ha megfelelően étkezünk nemcsak egészségesebbek leszünk, de szexuális életünk is javulni fog. Korábban már bemutattuk hogyan befolyásolja a férfiak szexuális életét az étkezés, egy angol szaklap pedig nemrég azt ismertette, hogyan hat a cukor a nemi vágyra.  

Ha cukrot vagy szénhidrátot tartalmazó ételeket fogyasztunk, a hasnyálmirigyünk inzulint termel, a túlzott bevitel viszont hosszú távon inzulinrezisztencia kialakulásához vezet. A betegség többek között a nemi vágyra is hatással van.

A nem megfelelő inzulinszint következtében idővel más hormonok egyensúlya is felborul, emiatt libidónk jelentős mértékben visszaeshet. Csökkenhet a tesztoszteron termelődése, ami negatívan hat a nemi vágyra, emellett izomvesztést okoz, de  testzsír-növekedés, csontsűrűségvesztés és depresszió is lehet a következménye. A női szervezet ugyanúgy érintett mivel a probléma nemcsak a tesztoszteron, hanem az ösztrogén és a progeszteron termelődésére is hatással van.

Az inzulinháztartás felborulása a szervezetünket érő stressz szintjét is megnövelheti. A sok stressz miatt pedig elveszíthetjük teljesen  az érdeklődésünket a szex iránt.

A cukor nem éppen alakbarát, így túlzásba vitt fogyasztása miatt könnyedén meghízhatunk, aminek számos negatív következménye lehet. Egészségügyi szempontból számos módon káros, de a plusz kilók az önbizalmunkra is negatív hatást gyakorol. Emiatt szégyenlősebbé válhatunk, ha pedig takargatjuk magunkat, nem merünk párunk előtt meztelenül mutatkozni igencsak rosszat tesz a szexuális életünknek, a szeretkezések számának csökkenéséhez vezethet.  

A cukor tehát negatívan hat szexuális életünkre, márcsak emiatt is érdemes egészségesebben étkezni.

Kapcsolódók

Kimaradt?