Akkor végül hizlal a sör vagy sem?

Franciaországban újra felélénkült a sörfogyasztás, ezért a karcsúságukra érzékeny franciák ismét arról vitatkoznak, hizlal-e az ital. A Le Figaro nőknek szánt melléklete derítette ki a választ, amit a HVG foglalt össze.

A „sörhas” kifejezés nagyon sok európai ország nyelvében megvan, így adódik a kérdés: tényleg nagy hasunk lesz a sör miatt? A rövid válasz szerint igen. Aki nagyon sok sört iszik, az hamar elhízik. Ha viszont eleget mozgunk, egészségesen étkezünk és emellett naponta legurítunk egy-két korsó sört, nem kell félnünk az elhízástól.

Bizonyos mértékben a sör egészséges is lehet, hiszen 95 százaléka víz, továbbá tartalmaz szénhidrátot, gabonaszármazékokat, alkoholt és ásványi anyagokat. Jelentős a B-vitamin, illetve a magnézium tartalma, ami fontos szervezetünknek. A legkisebb alkoholtartalommal bíró ital jó hatással van az emésztésre, növeli az étvágyat, ami ugye veszélyt jelenthet a karcsúságunkra. Egy liternyi, kb 5 százalékos sör 450 kilokalóriát tartalmaz, ami nagyjából másfél deci vörösbornak felel meg.

A sör tehát hizlal, viszont ha néha megiszunk egy-két pohárral még nem kell aggódnunk alakunk miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?