Péntek 13-a van, de nincs amitől tartani a statisztikák szerint

Nem veszélyes péntek 13., holott a babona szerint ilyenkor számos szerencsétlenség érhet minket – állítja a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) Zrt.

A cég több tízezer casco-, vagyon-, és felelősségbiztosítási káreset adatait vizsgálta  meg, és arra jutott, hogy nem péntek 13. az, amitől tartanunk kell.

Hétköznapokon a hétvégéhez viszonyítva kétszer-háromszor több kár keletkezik a kutatásuk eredményei szerint, a legtöbb káresemény pedig hétfőn szokott történni: ez az összes káreset egyötöde. Összességében, az évet tekintve a legtöbb káresemény szerda 8-án következik be, így tehát megállapítható, hogy nem péntek 13. a legszerencsétlenebb nap.

Megállapítják azt is, hogy a kárnagyságot tekintve a casco esetében csütörtök, a vagyonbiztosítás tekintetében pedig szombat a leginkbáb veszélyes nap. Összességében a legnagyobb káreseteket tekintve a szombat és a hónap 24. napja a legkritikusabb, így mondhatjuk, hogy az új péntek 13. a szombat 24. – ilyen 2018-ban legközelebb november 24-én lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?