A munkakeresésben segíti a Vodafone a fiatalokat

Válaszd ki a jövőd címmel indít globális programot a Vodafone annak érdekében, hogy segítse a fiatalokat a munkakeresésben. A program Romániában is elindul.

A program része lesz a Future Jobs Finder online platform, amely tíz nyelven érhető majd el. A célja, hogy a fiatalok új készségeket fejlesszenek ki a segítségével és a digitális gazdaság területén munkalehetőségeket találjanak. A platform fejlesztéséhez pszichológusokkal, karrier-szaktanácsadókkal és képzés-programok kivitelezőivel működtek együtt.

A program bejelentésével egyidőben egy felmérést is közzétett a Vodafone. A YouGov hatezer, 18 és 24 közötti fiatalt kérdezett meg 15 országól, a karrierlehetőségeket illető törekvésekről és aggályokról.

Mint kiderült: a középiskola elvégzését követően vagy egyetemi év alatt 67 százalékuk nem kapott elégséges vagy bármilyen tanácsot a karrierlehetőségekről, 15 százalék jelezte, hogy olyan javaslatokat kapott, amelyek segítették őt a digitális gazdaságban. 38 százalék állította ugyanakkor, hogy a segítség, amelyet kapott, csupán a hagyományos gazdaságra vonatkozott. 22 százalék arról számolt be, hogy "idejétmúlt" tanácsokkal látták el.

56 százalékuk szerint kihívást jelent a generációja számára jól fizetett és állandó munkahelyet találni. 23 százalék elvesztette a bizalmat, és attól tart, hogy nem rendelkezik azzal a készséggel, amellyel megfelelne a munkahelyén, függetlenül attól, hogy az adott követelmények mennyire alacsonyak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?