Mindenkinél gyorsabban kirakja a Rubik-kockát ez a robot

Aki lekörözi majd ezt a robotot Rubik-kocka kirakásában, az szuperhős lesz.

Egy új rekord született: 0,38 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát egy robot. A legutóbbi rekordot egy német mérnök, Albert Beer tartotta a Sub1 Reloaded nevű robottal, amely 0,637 másodperc alatt teljesített.

Ehhez képest az emberek "sehol nincsenek": a legutóbbi emberi rekord 4,59 másodperc. Persze ez sem semmi: ha megnézzük a rekordokat rögzítő listát, akkor láthatjuk, hogy az 1982-es világbajnokságon még 19 másodperc kellett a művelethez, ennek mára az emberek is a töredékéig jutottak el.

A friss rekordot Ben Katz, a Massachusettsi Műszaki Egyetem hallgatója készítette az új rekorder-robotot Jared Di Carlóval közösen. Arra jöttek rá, hogy más típusú motorra van szükség, ha jobb eredményt akarnak elérni.

A 0,38 másodperc magába foglalja egyébként a képrögzítés folyamatát, a számítást, amely alapján majd kirakja a kockát és a fizikai mozgatást.

Persze nem volt könnyű az építési folyamat: volt, hogy öszetört a kocka, és az is problémát jelentett, hogy a képrögzítés során nem tudta elkülöníteni a piros és narancssárga részeket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?