Szerszámosládára emlékeztető telefont dobtak piacra

Olyan telefont adott ki a CAT, amely az átlagos okostelefonoknál jóval többet tud.

Nem kifejezetten városi környezetre tervezték, azonban azok számára, akik rendszeresen járják a természetet, kiváló lehetőségeket nyújt a Cat S61-es készüléke.

Lehetőség van például lézeres távolságmérésre tíz méteren belül, de területet számíthatunk vele, adatokat rögzíthetünk fényképekhez, illetve hőadatokat is be tudunk olvasni vele. A telefon automatikusan felismeri a vizes kezet vagy kesztyűset, az érintés érzékenységét ennek alapján kalibrálja újra.

A telefon leevgőminőség szenzort is kapott, ennek köszönhetően a hőmérskletet, légnyomást, negatív páratartalmat is mérhetjük, de tisztítószerek, festétek és egyéb szerves vegyületek kibocsátását is.

Emellett természetesen bírja is a strapát: az 5,2 inches képernyő IP68-as védelmet kapott, ezzel egy három méteres vízoszlopot egy órán át kibír, és a portípusok, sós víz, sós gőz sem ellensége. Hiába: Gorilla Glass 5 védelmet kapott, -30 és +65 Celsius fok között egy napon át használható, de 4-es kategóriájú rázódások sem sodorják veszélybe. Ha 1,8 méterről betonra esik, az sem teszi tönkre a gyártó szerint.

A telefon más szempontok szerint is hozza, amire szükség van alapjáraton: 4500-as akksit kapott, amellyel egy nyolcmagos Snapdragon 630 processzort hajt meg 4 GB RAM-mal és 64 GB-os tárhellyel. A hátlapi kamerája 16, az előlapi 8 megapixeles a már említett plusszokkal.

Címlapi illusztrációnk forrása: androidguys.com

Kimaradt?