A Facebook szeretné, ha megkedvelnénk az arcfelismerés-funkciót

A hírfolyamban reklámozza felhasználóknak a Facebook az arcfelismerésben rejlő lehetőségeket.

Többen is jelezték a The Verge-nek, hogy a hírfolyamukon megjelent egy bejegyzés a Facebook csapatától, amelyik az arcfelismerést reklámozza.

Ahogy az a fotón is látszik, a funkciót azzal népszerűsítik, hogy olyan fotókat találhatunk meg a Facebookon, amelyeken nem jelöltek minket, megvédenek idegenektől, akik használnánk a fotókat és segítenek a látásproblémákkal küzdőknek, akik a fotóinkon vagy videóinkban szerepelnek.

Mint arról korábban írtunk, a Facebook már nemcsak felismeri az arcot, hanem jelzi is az adott felhasználónak, hogy (már amennyiben jól lőtték be) egy fotón szerepel. Ráadásul akkor is értesít minket, ha valaki profilképnek szeretné felhasználni a mi fotónk. Ez persze csak az új fotókra érvényes és azokra, amelyek a beállításai szerint hozzánk is eljuthat – így persze nem tudunk kivédeni minden visszaélést.

A Facebook persze csak az előnyöket emeli ki, de a fejlődő technológia számos problémával is jár. Kínában például olyan arcfelismerő rendszeren dolgozik a hatalom, amely bárkit gyorsan felismer. A rendszer 1,3 milliárd állampolgár megfigyelésére lesz alkalmas, akiket a tervek szerint 3 másodperc alatt felismerhetnek így. Kilencven százalékos pontosságot terveznek a személyi igazolványokon található fotók felhasználásával.

Címlapi illusztrációnk forrása: Getty Images

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?