Most elolvashatja a Twitterről törölt orosz propagandát

Több mint 200 ezer olyan Twitter-bejegyzést tett közzé az NBC News, amelyet korábban törölt az oldal.

Az NBC News olyan bejegyzéseket tett most közzé, amelyeket a Twitter az oroszok "rosszindulatú tevékenységének" tulajdonított. Ezek a 2016-os amerikai választás alatti bejegyzések.

Az NBC News cikkében megjegyzik, a közzétett bejegyzések között számos olyan bejegyzés található, amely szerint a demokrata pártiak boszorkányságot űznek, sok (kamu) felhasználó pedig Black Lives Matter-aktivistának állította be magát.

Januérban 700 ezer felhasználót figyelmeztetett a Twitter, hogy valószínűleg szembetalálkoztak már hamis orosz felhasználói fiókokkal, két hét múlva pedig bejelentették, hogy az érintett felhasználók száma ennek a duplája. Ezt követően 3814 fiókot adtak át vizsgálatra, amelyeket felfüggesztettek.

Az NBC News  szakértőket kért arra, hogy a törölt információk egy részét közzétehessék. Ennek köszönhetően itt elérhető a bejegyzések listája, itt pedig a felhasználóké. Google Sheets-en itt elérhetők tíz befolyásos fiók adatai. További részletek az NBC News oldalán.

A befolyásos fiókok bejegyzéseit nézve körvonalazódik, hogy rengeteg utalás történik az orosz hatalomhoz kötött Russia Today-hez, számos esetben állítják be Hillary Clintont a negatív szereplőnek és dícsérik Trumpot, de megjelennek iszlámellenes és rasszista bejegyzések is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?