„Vissza kellene térniük a babás képekhez” – beszólt a YouTube vezetője a Facebooknak

A Facebook folyamatosan verseng a YouTube-bal – és ez fordítva is igaz –, így nem csoda, ha Susan Wojcicki beszólt a közösségi oldalnak.

Susan Wojcicki, a YouTube vezetője a kaliforniai Code Media konferencián tett erős megjegyzéseket a Facebookról. "Vissza kellene térniük a babás képekhez" ahelyett, hogy a YouTube-bal versengő oldal szeretnének lenni, mondta.. Hozzátette azt is, mindig komolyan kell venni a kihívókat, de nem lehet úgy győzni, hogy a múltba tekintgetünk és körbenézünk".

Amikor rákérdeztek arra, hogy mit gondol, most mit tesz a Facebook azért, hogy népszerűsítse a videómegosztást, Wojcicki azt felelte: arra kellene fókuszálniuk, amire korábban: "azt hiszem, vissza kellene térniük a babás képekhez és megosztásokhoz". Persze azt is elmondta, nem Facebook-szakértő, de az oldal szakértői azt kellene tegyék, ami a legjobb számukra.

Arról régóta szó van, hogy a Facebook és a YouTube kemény harcot bíb azért, hogy a legnéspzerűbb videó-platformja legyen. A YouTube nemrég jelentette be, hogy terjeszkedik a fizetős YouTube Reddel, többek között Romániában is, a Facebook pedig azon dolgozik, hogy bevonzza a tartalomgyártókat.

Címlapi illusztrációnk forrása: Kimberly White/Getty Images for Vanity Fair

Kapcsolódók

Kimaradt?