Feltöltés előtt kiszűrhetővé váltak az Iszlám Állam videói

A Home Office által támogatott fejlesztők ingyenesen terjesztik azt a szoftvert, amely nehezebben elérhetővé teszi a terroristacsoport propagandáját.

Bár az ilyesmi könnyen visszaüthet, hiszen bármit lehet propagandának, szélsőségesnek, veszélyesnek címkézni, most kapóra jön az a mesterséges intelligencia, amely még feltöltés előtt képes kiszűrni az Iszlám állam propagandavideóit. Tesztek alapján az IÁ-videók 94 százalékát sikeresen fedezi fel.

Dr. Marc Warner, az ASI Data Science vezérigazgatója arra hívja fel a figyelmet, hogy a magányos farkas-támadások nehezen megelőzhetők a hagyományos felderítő-eszközökkel, ezért a forrásnál kell megállítani a propagandát.

Számos, különböző jellegű videóval terjeszkedik az Iszlám Állam: véres kivégzéseket mutató felvételektől támadásokhoz, bombakészítéshez szükséges gyorstalpalókig minden eszközt megragadnak, de felhívást intéznek a csatlakozásra, ideológiai tanításokat terjesztenek és így tovább. Még bizarrabb, ahogyan cicás videókkal próbálják elhitetni, hogy érdemes részt venni a harcban.

Az IÁ 2014 óta hivatalosan kibocsátott 1300 videóát elemezték most, feltérképezve azokat a "finom jeleket", amelyekkela  jövőben kiszűrhetik a videókat. IÁ-támogatók 400 különböző platformon terjesztették az anyagokat tavaly. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?