Még lehet jelentkezni a BBTE Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyére

A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület idén tizedik alkalommal szervezi meg a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. Olyan háromfős, középiskolás diákokból álló csapatok jelentkezését várják február 11-ig, akik egy izgalmas verseny keretében szeretnének tapasztalatra szert tenni az üzleti élet területén. A tizedik kiadás összdíjazása 17 000 lej értékű, de a szervezők számos más újdonsággal is készülnek.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet és a Pro Oeconomica Egyesület április 13-15. között tizedik alkalommal szervezi meg a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozatot. Ennek keretében kiemelt helyet kap a már komoly hagyományokkal rendelkező Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntő fordulója.

Az eddigi kilenc évad alatt több mint ezer középiskolás próbálta ki magát gazdasági esettanulmányok megoldásában. Az idei, tizedik kiadáson a felvételihez szerezhető pluszpontok mellett összesen 17 000 lej értékű díjban részesülnek a jó helyezést elérő csapatok, de a szervezők számos más újdonsággal is készülnek.

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye magyar anyanyelvű középiskolás diákoknak szervezett gazdasági verseny. Célja a közgazdász szakma rejtélyeibe betekintést nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. Ennek érdekében egyszerű, gyakorlatias és szórakoztató tanulási módszerek segítségével építették fel a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét, amelyen a diákok megismerkedhetnek a piackutatás területével, majd az itt szerzett ismereteket egy esettanulmány megoldása közben hasznosíthatják.

Az előző évekhez hasonlóan a hagyományosan Kolozsváron megszervezett verseny képezi a döntő szakaszt, amelyet két online forduló előz meg. A verseny első két fordulóját egy piackutatási probléma képezi, a döntő forduló pedig egy összetettebb vállalatvezetői probléma megoldását feltételezi. A fordulókat úgy építették fel, hogy felkészítsék a diákokat a döntőben sorra kerülő eset megoldására.

A versenyre 3 fős középiskolás diákokból álló csapatok jelentkezhetnek február 11-ig az alábbi linken elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével.

A döntőben a két online forduló alapján legjobban teljesítő, egyenként 3 fős középiskolai csapatok vesznek részt. A döntőben dobogós helyezést elérő csapatok tagjai – a díjazás mellett – a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karra történő felvételi esetén plusz pontokat kapnak az érettségi átlagukhoz.

A verseny részletes leírása itt elérhető. A rendezvény a HÍD: Iskolától az Egyetemig projekt keretén belül valósul meg. Főtámogató a PADE Alapítvány.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?