Csináld magad tüllszoknya farsangra

Ha kislánya hercegnő, balerina esetleg boszorkány szeretne lenni a farsangi bálon, egyszerű dolga van. Elég csak egy tüllszoknya, egy szép felső és cipő, néhány kiegészítő. Ezekért nem kell rögtön a jelmezkölcsönzőbe vagy bevásárlóközpontba rohanni, egy szép tüllszoknyát mi magunk is elkészíthetünk. Mutatjuk is, hogyan.

Csupán két fontos dologra lesz szükségünk a szoknya megalkotásához: egy gumiszalagra és tüllre. Első lépésként mérjük meg kislányunk derekát, a gumiszalagból vágjunk ennek megfelelő méretet és varrjuk össze a szalag két végét.

A tüll anyagot vágjuk fel azonos szélességű csíkokra. Figyeljünk, hogy a csíkok hossza kétszerese legyen a szoknya kívánt hosszának, illetve hagyjunk rá egy-két centit. Minél szélesebb darabokat vágunk, annál habosabb, nagyobb volumenű szoknyát kapunk majd.

Ezután következik a kötözés, amely a képen látható módon történik.

Amint látszik, egyszerűbb a munka, ha felhúzzuk a combunkra a gumiszalagot és úgy kötögetjük a tülldarabokat. A kötözés művelete nagyon egyszerű, mégis látványos végeredményt kapunk. A tüllöket mindig húzzuk szorosan egymás mellé, akkor van kész, ha körbeéri a derekat és elég anyag van benne.

Készíthetjük a szoknyát egyszínű anyagból, de a jelmeznek és ízlésnek megfelelően játszhatunk a színekkel is, így igazán egyedi darabokat alkothatunk.

Íme két ötlet:

A legjobb pedig, hogy a tüllszoknyát kislányunk felveheti egy nyári esküvőre is, sőt akár a következő farsangon újra is hasznosíthatjuk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?